• Технологии
  • Публикувана на
  • Прочетена 2311 пъти

Хранителни технологии

Асоциация Плазма България изучава, разработва и подготвя за използване нови технологии, благодарение на които реално може се решат всички проблеми на човечеството, свързани с храненето: с непълноценното и небалансирано хранене, с недостига на храна, с присъствието на вредни вещества в храните, с премахването на здравословни и ред други проблеми, свързани с храните и храненето. За да бъде постигната целта Асоциацията създава своя класификация на храните, според която да се започне преструктуриране на хранителната промишленост. Според тази класификация всяка произведена храна попада в един от следните класове:

Първи клас по АПБ

Плазмени храни

Плазмени храни, произведени по технология на Фондация Кеш. Храни от най-висок клас безвредност и ефективно хранене, без поглъщане на вредни вещества. Не замърсяват организма, снабдявайки го с всички необходими хранителни вещества. Допринасят за дълголетие и не създават условия за заболявания, които обикновените храни могат да създадат. Тези храни изискват период за привикване към тях, както при вегетарианството и воля за отказване от други храни. Те са най-добрата възможност за оцеляване при бедствия с дълъг продължителен период. Предназначени са и за бъдещи космически експедиции.

Втори клас по АПБ

Вегетариански храни

Вегетарианска храна от производители, сертифицирани от АПБ, че произвеждат храната по одобрени от АПБ технологии и не влагат в храната продукти или съставки, които вегетарианците не желаят. Продуктите за производството на храните също се произвеждат от сертифицирани от АПБ производители, че произвеждат продукция специално за вегетарианци по одобрени от АПБ технологии.

Трети клас по АПБ

Специални храни

Храни със специални изисквания за производство, произведени от производители, сертифицирани от АПБ, че произвеждат храната по одобрени от АПБ технологии за специални храни (например за кашерна храна). Продуктите за производството на храните също се произвеждат от сертифицирани от АПБ производители, че произвеждат продукция за специални храни по одобрени от АПБ технологии.

Четвърти клас по АПБ

Стандартни храни 

Всякакви други храни, които не попадат в горните три класа, произведани от производители, сертифицирани от АПБ, че произвеждат храната по одобрени от АПБ технологии. Продуктите за производството на храните също се произвеждат от производители, сертифицирани от АПБ, че произвеждат екологично чиста продукция по одобрени от АПБ технологии.
 
Нашата асоциация работи за създаването на нужните технологии, стандарти и запазени марки за производство на класифицирани храни, описани в горната таблица. Също така подготвяме и проекти за планирано преминаване към употребата на плазмени храни под надзора на специалисти. 
 
Питейна вода

Както всички знаем, водата е основен фактор не само в приготвянето на храни и напитки, но е и незаменима част от процеса хранене. Независимо от напитките, често присъстващи на трапезата, организмът на човека има нужда от чиста вода. Затова ние отделяме голямо внимание на новите технологии за чиста питейна водата. В това направление разработваме два вида технологии.

Нова технологии за енергизиране и филтриране на водата

Сама по себе си водата притежава феноменалните качества да утолява жаждата, да лекува множество заболявания и да поддържа живота на планетата. Освен това създава връзка с тялото ни и на емоционално ниво. С помощта на технология, предоставена от международната Фондация Кеш, водата се енергизира с мощно магнитно-гравитационно поле, като едновременно с това се филтрира от замърсители, като тежки метали и радиоактивни елементи. По този начин енергизираната и филтрирана вода може да се използва за успокояване и балансиране на емоциите. Такава вода е отличен антидепресант, прогонва стреса и спомага лечение на болести породени от стрес. Тя е изключително полезна за ежедневно ползване и достъпна за всяка обществена кухня и за всеки дом.

Нова технология за превръщане на водата в най-мощният антиоксидант

В нашето време на упадък на културата, в което хората живеят в стрес и несигурност в утрешния ден, приемането на антиоксиданти играе важна роля за опазване на здравето. Всяка година хората, загрижени за своето здраве, разходват значителна част от бюджета си за купуване на мощни антиоксиданти. Но малцина от тях знаят, че водата може да бъде най-мощният и най-евтин антиоксидант в света. Приготвена по определена технология, водата може да се използва както за борба с излишните свободни радикали в организма, така и за лечение на ракови и други тежки заболявания, изискващи редовно приемане на мощни антиоксиданти.

Асоциация Плазма България притежава знания и технологии за производство на такава вода. Нашите задачи в това направление са:

  • популяризиране на технологиите за производство на алкална и киселинна вода (наречена още жива и мъртва вода);
  • създаване на производство за нужната техниката, която да се продава по цени, достъпни за всяко семейство;
  • създаване на производство на техниката за собствени нужди, която ще се продава само на членове на АПБ по преферентни цени.

Нова технология за консервиране на храни

В наши дни консервирането на храните е от изключително голямо значение както за производители и търговци, така и за консуматорите. Досега консервирането се прави с помощта на химични консерванти, като натриев бензоат (Е-211), натриевият сулфид (Е221) и др, чието вредно действие вече не се крие от учените. Тези вещества предизвикват алергични реакции, ракови заболявания и други здравословни проблеми.

Вече съществува нова безвредна технология за консервиране на храни. Тя е разработена от международната Фондация Кеш, тествана е в лаборатории с международен престиж и са получени отлични резултати. Поставени в магнитно-гравитационно поле плодове и зеленчуци може да се запазват свежи със седмици (някои с месеци). Резултатът от използването на тази технологията беше забелязан от специалистите на Асоциация Плазма България, които започнаха да я изучават и да я подготвят за внедряване в хранителната промишленост.

Ако желаете да изучавате хранителните технологии, технологиите за обработка на питейна вода, да се научите сами да приготвяте плазмени храни, да създавате със собствените си ръце техника за енергизиране и филтриране на вода, да консервирате храни в магнитно-гравитационно поле или да използвате всички тези технологии за вашия бизнес, станете член на АПБ.

Материали по хранителни технологии
Последно променена в Сряда, 12 Юни 2019 22:19
(0 гласа)