Успешно проведена терапия с МАГРАВ технологии върху тежка фрактура на лява ръка

На 08.04.2018 в гр. Враца стана инцидент с гражданина Димитър Т. Той претърпя много тежка катастрофа с мотор в резултат на което получи множество травми: черепно – мозъчна травма, счупена около очна кост, счупен нос, скъсани сухожилия на лявата ръка, откъснат безименнен пръст на същата ръка, засегнат бял дроб.  

Димитър е транспортиран в гр. София „ София Мед “. Вкаран в медикаментозна кома за 3 дни и се борят за живота му. След излизането от кома, синът му е направил снимки, които ще прикачим, за да се види общото му физическо състояние. До 22.05 състоянието му се стабилизира. Става контактен, започва да ходи, но има усложнения в ръката, която е с множество скъсани сухожилия, фрактура и скъсан безименен пръст, който му е пришит обратно към ръката. 

Прикачвам снимка за да се види състоянието на ръката на 15-я ден от инцидента. Пришитият пръст не е третиран с нищо поради наличието на метални импланти в него, но въпреки всичко той също попада в плазмения поток, който генерират МАГРАВ полетата на ГАНСовете и нанопокрити спирали. Ясно се виждат белезите от 1-та операция за съединяване на сухожилията. Вижда се и голяма подутината в ръката, която от инцидента на 08.04 до 23.05 не беше спадала. Ръката е с постоянна болка, изтръпва и пръстите са безчувствени и неподвижни. Съществува огромен риск за ръката на Димитър и още по голям за пръста, който лекарите настояват да ампутират и не дават големи надежди за възстановяване на ръката и още по-малко за безименният пръст. Те твърдят, че ръката ще остане силно ограничена от към движение и няма да може да изпълнява обикновени движения и функции. Лекарите също щяха да ампутират пръста на Димитър ако той не бе настоявал да бъде запазен.

Сина на Димитър, Олевер Т. се свързва с член на "Асоциация Плазма България", който планира плазмена терапия върху фрактурата на ръката. Поради усложнения във фрактурата на ръката, е планирана плазмена терапия 3 пъти дневно за по 15-20 мин. на сеанс. От горната страна на фрактурата да се прилага компреси с плазмено заредена вода от ГАНС (ZnO+CO2) + тройна нано покрита спирала, от долната страна на фрактурата да се приложи плазмено заредена вода от ГАНС (Ca+CO2) + двойна нано покрита спирала.

На 23.05.2018г след изписването на Димитър от "София Мед" започнахме плазмена терапия с ГАНС върху проблемната зона на ръката така, както е описана по-горе с плазмено заредена вода от ГАНС СО2+ZnO и Ca/CO2  и нанопокрити спирали. Още в първият ден от терапията, при първия комбиниран компрес (ГАНС и Спирала) Димитър започва да усеща затопляне, което преминава в леко парене, скованост и схващане на всички пръсти. В първите няколко минути след свалянето на компреса за първи път от началото на инцидента усеща и приток на кръв към всички пръсти, включително и в безименния пръст, който му беше пришит. Снимката е от следващия ден на 24.05.2018

След  2ри ден от терапия с ганс започва да движи всички пръсти и да ги докосва с палеца си с изключение на пришитият пръст (безименният пръст е обездвижен с 2 ортопедични импланта). Снимката е от 26.05.2018. 

Снимката е правена след 1 седмица  на  01.06.2018 компреси с ганс и спирали. Започнахме раздвижване. След спадането на отока вече може ясно да се видят вените и сухожилията. Няма болка и схващане в ръката.

Снимка от  08.06.2018 ръката е в нормалното си предишно състояние възстановена напълно с исключение на пришития безименен пръст. Понеже той беше откъснат и прешит на ново имаше метални импланти и не позволяваше третирането му с плазма, но въпреки това пръста също попадаше в обсега на плазмения поток излъчван от ГАНСовете и нано покритата спирала. 

Сега вече, когато пироните се извадиха започнахме по-подобряване и оптимално възстановяване на пръста. Няколко седмици по-късно Димитър Т. се възстанови напълно. Той вече движи ръката си напълно свободно (с много леки ограничения), ходи на работа, даже шовира безпроблемно своя автомобил и дори си позволява да вдига тежки предмети със същата тази ръка, за която лекарите не даваха никаква надежда за пълно възстановяване и още по-малко за безименият му пръст, който искаха да ампутират. 

Последно променена в Понеделник, 27 Май 2019 14:15