Печат на тази страница
  • Новини
  • Публикувана на
  • Прочетена 640 пъти

Въведение в плазмената наука в Пловдив - 4 брой

На 26 и 27 Септември в гр. Пловдив за четвърти пореден път се осъществи научно образователен мост (семинар) за обмен на информация и "ноу-хау" в областта на плазмените технологии между България и Румъния.

Темата на семинара беше въведение в плазмените технологии и тяхното приложение в областа на здравеопазването и селското стопанство. Наш гост и лектор на семинара беше Константин Барбу, който е председател на румънската асоциация - Асоциация Плазма Румъния. Семинара продължи повече от общо 10 часа, а на него присъстваха високопоставени членове от Асоциацията на Индустриалният Капитал на България (АИКБ), членове на Камарата за зелени технологии, както и хора от различни части на страната - София, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Русе, Троян и др.

На събитието също бяха представени постижения на българските студенти по плазмени технологии към "Kf SSI" в областта на БИО земеделието. Във връзка с тези технологии и тяхното приложение в земеделието се обмениха интересни идеи със специалистите от камарата за заелени технологии, и се откри възможност за провеждане на нови експерименти в областта на БИО земеделието.

Искаме да благодарим на на г-н Константин Барбу, председател на Асоциация Плазма Румъния за помоща, която ни оказва през годините във връзка с развитието на плазмените технологии в България. Обменът на знания и опит между България и Румъния продължава. 

Последно променена в Събота, 03 Октомври 2020 12:37

Copyright © 2019 Асоциация Плазма България. Всички права запазени.
Преписването и копирането от сайта на текстове или части от тях, както и снимков и друг графичен материал е забранено!